Výsledkově orientovaný přístup

1 Úvod

Jak můžeme definovat koučování zaměřené na výsledek? Efektivní kouč zaměřený na výsledek dělá přesně to, co dělá dobrý sportovní kouč, trenér nebo píšící učitel, ale se systematickými sjednocenými formáty.

Přístup zaměřený na výsledek poskytuje velmi elegantní cestu vedoucí k výběru a změně. Koučink zaměřený na výsledek využívající NLP a metodologie čtyř kvadrantů umožňuje zvýšit schopnosti kouče.

Koučink zaměřený na výsledek osvobozuje lidi od negativních myšlenkových systémů. Spousta jednotlivců je uvězněna v negativních myšlenkách a je jimi brána jako rukojmí.

Díky metodám zaměřeným na výsledek, včetně NLP a čtyř-kvadrantového myšlení si můžete rychle osvojit obrovské schopnosti. Bez ohledu na to, kde v životě zrovna jste, vždy existuje touha po flexibilitě a kreativitě, po bližším vztahu, hlubším a bohatším pocitu nebo smyslu života apod. Technologie koučinku zaměřeného na výsledek posouvá lidi směrem k jasnější představě jejich vlastní cesty.

Výsledkově orientovaný koučink je soubor technik, které rozpracovala Marilyn Atkinson.

Koučink zaměřený na řešení posouvá lidi směrem k jasnější představě vlastní cesty. Využívá při tom přesvědčení, že mozek funguje vlastně jako počítač a tudíž je naprogramovatelný.

  • Kouč vybídne a nechá koučovaného najít, co  pro něho v životě znamená vyhrát.

  • Kouč je partnerem koučovaného na cestě životem, který může uskutečňovat osobně či profesně.

  • Kouč je někdo, kdo přiměje koučovaného stát se odpovědným za svůj život, kdo zajistí že využije veškerý potenciál.

  • Kouč pomůže udělat klíčový výběr v kariéře či osobním životě.